Laddar
Jul 14, 2018

Beauty hack eller patriarkal avkodning?

Hej vänner!

Först och främst: Jag tror ärligt talat inte att detta tipset ens kvalar in som "hack" så jag vill börja med att säga sorry for clickbait.

Med det sagt.. Det är rätt användbart, och jag har lyckats rädda felköp flera gånger. Nu får jag ju även en hel del produkter skickade till mig i egenskap av skönhetsbloggare, och det hör mer till regel än undantag att produkterna inte är anpassade efter hudtyp utan skickas till skönhetsprofiler pga nyheter.

I ett gammalt inlägg där jag pratade om min nagelvårdsrutin pratade jag om just nagelbandssmörj. Det är inte så noga vad du smörjer dem med sålänge du gör det regelbundet.
Och nu får jag nog be vissa sätta er ner, för många anser nog att det jag kommer säga borde vara kriminellt. Så, jag skiter i om en produkt är dyr. Fungerar den inte för min hudtyp använder jag den som handkräm/nagelbandssmörj.

Det ger mig ärligt talat en enorm tillfredställelse att använda en svindyr ansiktskräm på nagelbanden, just för att det känns så fel. Jag tror att många skulle fortsätta använda den svindyra krämen som det är tänkt just pga att den är så dyr - och jag har själv gjort det förr. Men varför?
Det är ju bara en kräm. Den har noll andrahandsvärde, den kommer inte förändra ditt liv, det är en förbrukningsvara och den kommer bli dålig...
Läste ett klokt blogginlägg hos Saffronsugar om fenomenet att sabba läppstift som patriarkal avkodning. Ett statement, även om det är bakom stängda dörrar och något du bara viskar till dig själv när ingen hör. Nu hävdar jag förvisso inte att det är enbart därför jag gör detta, men jag skulle ljuga om jag sa att det inte pirrar lite i magen när jag tänker på hur fel det är med kosmetikens inverkan på samhällets syn på "det feminina" som underlag. Och om inte annat har jag jävligt fina nagelband.

 

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.