Laddar
Jan 19, 2018

Beauty Trash Talk

Dags att gå igenom mitt skönhetsskräp.

Jag frågade er på Instagram (@femmefam.se) om ni gillar empties-inlägg, och nästan 95% av er som röstade gillar't!
Så grab a snack, grab your kids, grab your wife. 

Rituals sakura body cream & ayurveda hand lotion + ACO soothing body lotion

Kroppssmörj

Två produkter från Rituals-kalendern:
Sakura body cream, en rik och väldoftande produkt som är grymt dryg och effektiv.
Ayurveda hand lotion var okej. Den hade en något rinnig konsistens och återfuktade/fettade inte fullt så mycket som jag föredrar.

ACO soothing body lotion är en vinnare. Den passar bra till oss som blir torra vintertid men som också har en oljig hudtyp (på kroppen) eftersom den balanserar.

Mango body lotion + shower gel & Strawberry shower gel + coconut shower cream

Minisar från Body Shop

Alla dessa (plus några till) fick jag i kalendern, och även om jag tycker att de är väldigt bra att ha med sig på resor så är det inget jag skulle köpa själv pga sånt här får du ju gratis när du beställer från webbutiker osv. 

Coconut shower cream gillar jag extra mycket eftersom den rengör bra men torkar inte ut min hud. Strawberry & mango shower gel är också bra, men jag föredrar att använda dem till att göra bubbelbad med. 

Mango body lotion är helt okej. Doftar gott, håller huden mjuk länge och är relativt dryg.

Body shop mango lip butter & Kicks vitamin C eye cream

Ögonkräm & läppbalsam

The body shop's Mango lip butter (också från kalendern) är kanon. Den återfuktar/fettar, både smakar och doftar gott, lämnar ingen klibbig hinna efter sig, kan multitaska även som nagelbandssmörj och är dryg. 

Vitamin C ögonkrämen från Kicks egna hudvårdssortiment är okej, men passar nog bättre till okomplicerad 20-årig hy. Den ger lyster och återfuktar huden - men det är allt. Annars är det en dryg produkt som räcker långt.
Jag som är i 30-årsåldern behöver lite mer potenta grejer. 

Pressprov: Dream Cream hand & body lotion från LUSH

Självkonserverande multitasker

Detta är den självkonserverande varianten av LUSH bästsäljare. Jag ska inte låtsas som att jag begriper vad de menar med självkonserverande, men här har de skrivit lite mer för er som är intresserade. 

Dream cream marknadsförs som hand- & kroppslotion men jag använder den även på fötterna och som hårinpackning. (Inget för er med tunna fina hårstrån dock!)

Gosh spring deo

Deodorant från GOSH

Som bloggare har du ofta några områden du föredrar att skriva om, och sen finns det de kategorierna som du helt enkelt inte kan prata för ingående om. Eller, du kan, men du tycker att det är meningslöst. För mig är den kategorin just deodoranter. 

För mig finns det egentligen bara två saker som är viktiga: 
1. Fungerar de? 
2. Luktar de gott, om något alls?

Mina preferenser ser ut såhär: 
» Jag älskar att svettas när jag tränar, men aldrig annars.
» Jag föredrar doftfria deos som inte klaschar med min parfym, men OM de doftar nåt så ska de helst dofta blommigt (men ej sött)

Och såhär tycker jag om den här deon: 
» Doftmässigt: En fräsch blommig doft (typ gröna blad, liljekonvalj och kanske lite citrus)
» Funktionsmässigt: Håller bara några timmar. 

Den här deon fungerar inte för mig. 

Bellapierre puder 

Ett svårtillgängligt märke här i Sverige, vilket är synd eftersom de är riktigt bra. Många av deras produkter påminner om Youngblood Mineral's sortiment. 

Just detta pudret, som marknadsförs som en mineralfoundation med SPF, är inte en av Bellapierre's bästa produkter. 

Den kan fungera om du applicerar den på rätt sätt. Det som funkade bäst för mig var att jobba in den i huden med en tät kabuki. Använde jag en för gles borste framhävde den mina porer, och om jag använde för mycket produkt la den sig i linjer.

Knepig, omständig och på tok för dyr. 

Kommentarer
 • Estelle Jan 20, 2018 Svara

  Har du testat Icas ekologiska ansiktsrengöringsmousse? Såg den i veckan i butik och antar att den är rätt ny?!?

  • Sophie Jan 21, 2018 Svara

   Nä, är inte alls intresserad av den så kommer inte testa.

   • Estelle Jan 22, 2018 Svara

    Ok, av vilken anledning är du inte intresserad av den?

    • Sophie Jan 22, 2018 Svara

     Det som lockade mig med ICA va att produkterna va så himla billiga, och den där rengöringen känns väldigt dyr jämfört med de andra produkterna.

     Dessutom är jag supertrött på ekologiska skönhetsprodukter.

     • Terése Feb 3, 2018

      Hej! Menar du att du också är less på gröna produkter i sig? Inte enbart på industrin med dess problematik som du skrivit (så välformulerat och överskådligt) om? Eller är det första en konsekvens av det andra? Tack för en läsvärd och intressant blogg!

     • Sophie Feb 3, 2018

      Hej!

      Ja, både industrin och produkterna. Precis som du skriver så var det nog att jag lessnat på industrin som bidrog till att jag lessnat på produkterna.

      Tack för att du läser! 🙂

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.