Laddar
Jun 7, 2018

Beauty Trash Talk (Maj)

Dags att gå igenom mitt skönhetsskräp.

Jag frågade er på Instagram (@femmefam.se) om ni gillar empties-inlägg, och nästan 95% av er som röstade gillar't!
Så grab a snack, grab your kids, grab your wife. 

Ole Henriksen pure truth youth activating oil

Superpotent ansiktsolja berikad med Vitamin A och C, Omega 3, 6 och 9 plus mycket annat mumsigt.

Ger massor av lyster, doftar magiskt gott, går in i huden snabbt tillsammans med kräm, fungerar utmärkt under en sheet mask och gör huden mjuk & go.

Detta var bara ett litet prov, och jag är tillräckligt nyfiken för att vilja köpa en fullsize. 😉

By Terry rose balm

Ett multitaskande balm berikat med rosor. Jag har använt det som läppbalsam, nagelbandskräm, som intensivbehandling på riktigt torra partier (kan bli supertorr under hakan) och lite allt möjligt.

Behaglig, härlig, men mitt småländska hjärta blöder när jag tänker på priset kontra effekten. Det finns betydligt billigare alternativ med samma funktion på marknaden.

Elizabeth Arden Superstart Skin Renewal Booster

Den här produkten ska användas som ett komplement i din hudvårdsrutin, och ersätter egentligen inte någon av dina andra produkter. Däremot ska den öka effekten på produkterna som du redan använder, ökar hudens skydd mot yttre påfrestningar och balanserar.

Min uppevelse är att den balanserade huden något, men den tog sig inte an mina allra oljigaste partier särskilt bra. Däremot upplevde jag att den fungerade bättre på mina torrare partier (Oh, the life of a gal with combo skin....) som faktiskt blev normala efter en tids användning.

Huruvida den ökade mina andra produkters effekt är tveksamt.

Body Butter från Body Shop

Body Shop gör de bästa, tycker jag. Det som är så nice med dem ur skönhetsbloggarsynpunkt är att de är så väldigt enkla att prata om eftersom formulan är såpass konsekvent. Med det menar jag att du kan skriva om hur många olika doftvarianter du vill, och det enda som skiljer sig är just doftsättningen. Utöver det är de identiska!

Body Shop shower gel (Vineyard Peach)

Precis som märkets body butters är duschkrämerna lika konsekventa. Just Vineyard Peach doftar precis lika gott av persika som du kan tänka dig. (Take notes, Too Faced.)

Jag älskar att göra bubbelbad med dessa. 🙂

Burt's Bees lippies (Crayons & lipstick)

Att de tagit slut är inte sant, för de användes knappt.

Däremot blev de dåliga rekordsnabbt. Jag älskar alla slags lippies, det är min favoritkategori i hela skönhetsvärlden. Därför har jag testat väldigt mycket av just den typen genom åren. De här från Burt's Bees är utan tvekan de som blivit dåliga snabbast av alla jag testat. Nånsin...

Om vi börjar med att prata om Crayons, som finns i matt och glossy finish. De utvecklade klumpar inuti läppstiftet. Hårda, vita klumpar. Kastade direkt.

Läppstiften utvecklade en stenhård yta som liksom kapslade in läppstiftet. Skar bort översta lagret, och där inuti hade formulan blivit geggig. Kastade direkt.

Här hade jag kunnat prata om vikten av konserveringsämnen, men vid det här laget inser jag att det spelar ingen roll hur många ggr jag gör det. Personerna och profilerna jag vill ska läsa det undviker ändå sånna avsnitt i alla texter. 

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.