Laddar
Apr 4, 2018

Fototips: Reflekterande ytor

Hej vänner!

Vi skönhetsbloggare skojar ofta om vanliga jobbiga grejer vi stöter på i egenskap av bloggare, och spegelblanka ytor är definitivt en av de mer återkommande asjobbiga helvetesgrejerna. Så därför tänkte jag att varför inte dela med mig av mina bäst tips på hur du fotar en reflekterande förpackning.

Disclaimer: Jag är definitivt ingen expert och har inte gått någon fotoutbildning. Tipsen här är bara sånt jag upptäckt när jag fotat.

Om du bara tar med dig en enda grej från detta inlägget så är det detta: Vinklar är ALLT. 

Det som är jobbigt med spegelblanka ytor är naturligtvis att det är svårt att fota utan att oönskade reflektioner syns. T ex du, din kamera, eller fotolampor etc. 

På bilden ovan ligger produkten på en platt yta, ljuset kommer uppifrån och min kamera är placerad snett bakom produkten i samma höjd. 

På fotot här under har jag fotat en spegelblank produkt ovanifrån. Ljussättningen är densamma som föregående exempel, och du kan bland annat se värmen från ljuskällan reflekteras + mig och min kamera. Tittar du noga kring produktens konturer ser du ett glow, och även om det ser lite coolt ut ger det ett stressat och amatörmässigt intryck. 

Något du kan göra om du verkligen vill fota en spegelblank produkt ovanifrån är att du kan använda dig av grova mörka papper. Den här tekniken använder jag aldrig själv, eftersom det verkar vara hur jobbigt och tidskrävande som helst. Är ni intresserade av detta får ni googla. 

Ett annat tips som också är tidskrävande men inte fullt lika överjävligt som föregående tips är att redigera fotot i efterhand. På Kjaer Weis-produkten i headerbilden fanns det tidigare en kontur från en taklampa, och jag tog helt enkelt bort den i efterhand med ett redigeringsprogram. Det är rätt enkelt när ytan saknar textur, och det är väl typ det enda positiva med spegelblanka produkter: De saknar textur. 

Sist men inte minst: Speglar. 

När jag fotar produkter med inbyggd spegel vinklar jag bara ner locket så att innehållet reflekteras i spegeln.

Hoppas att ni gillade mina tips och att ni tog med er något! 🙂

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.