Laddar
Apr 16, 2018

Hudvårdsrutin: Veckan efter Dermapen

Hej vänner!

I slutet av förra veckan gjorde jag min fjärde Dermapen-behandling. Kommer skriva ett långt blogginlägg om vad microneedling är, hur det fungerar och allt annat gött när jag har lite tydligare resultat att visa upp. 🙂

Ni som följer mig på Instagram har kanske sett mina stories där jag tar upp Dermapen. #TeamKräftskiva 😉
Får ibland frågor om vad för slags produkter jag använder den kritiska veckan efter mina behandlingar - så det är vad vi ska prata om idag!

En kortfattad beskrivning av microneedling:
Microneedling är en salongsbehandling som kan förbättra besvär såsom rynkor, ärrbildning osv. Väldigt kortfattat kan det beskrivas som en kontrollerad skada.
Används tillsammans med retinol och vitamin c för att påskynda läkningsprocessen.
Efter behandlingen är ditt fejs i princip ett öppet sår, och dels känsligt för yttre påverkan som avgaser och annat men också (minst sagt) väldigt smärtsamt.

Alvedon för huden

Ungefär så beskriver typ alla Dermaceutic's fantastiska K Ceutic. En kraftfull men samtidigt enkel allt-i-allo-kräm med fokus på läkning. Veckan efter behandlingen ska du absolut undvika aktiva produkter, och K Ceutic är grym.

Jag vistas förvisso aldrig ute de första tre dygnen pga ansiktet ser rätt mörbultat ut. Direkt efter behandlingen har du mest ont och ser generad ut. Dagen efter bör du ha fått en skorpa, och dagen därpå kliar det och kan börja flagna. Jag kommer som sagt skriva ett långt detaljerat inlägg om detta när jag har lite tydligare före och efter-foton. Eftersom jag behandlar mot djupa akneärr kommer inte tydliga resultat synas förrän efter minst 6 behandlingar.

Anyway. K Ceutic. Den skyddar mot solen - och solen är förvisso alltid din fiende, men nu mer än nånsin. Andra egenskaper krämen har är bland annat att den har liiiite pigment, och dämpar rödhet något. Den ger även grymt mycket lyster, är dryg som attan och har en milt smärtlindrande effekt.
Den främsta egenskapen är naturligtvis att den har hudläkande egenskaper. Jag älskar den!

Mild rengöring

Ett cleansing balm eller en rengöringsolja funkar prima. Jag har använt en rad olika, och mina favoriter hittills veckan efter är Purity Balm från REN Skincare, rengöringsoljan från Noxidoxi och Kicks cleansing balm.

Inga extragrejer 

Dvs inget serum, starka ansiktsvatten, oljor, nada. Det huden behöver är simplicity. Vårdande, enkla grejer. Den enda extragrejen jag använder är Lumene's purity drops vilket är en väldigt mild ögonkräm. Nu behandlar jag förvisso inte ögonområdet, och jag vågar inte svara på om ögonkrämen är optimal OM du behandlar det området.

Inget smink

Jag fick order om att inte sminka mig ide första dagarna, men jag hoppar faktiskt över det hela första veckan. Mest eftersom det känns helt meningslöst när du ändå bara sminkar över massa äckliga sårskorpor. Vet att microneedling har en rätt missvisande image på sociala medier med brudar i full makeup som gör behandlingar  och gud vet vad. Verkligheten ser mer ut såhär: SMÄRTA, blod, flagnande hud, kliande, smärta, smärta, smärta, ännu mer smärta, rött fejs, "wtf happened to her face!?", sår, sårskorpor och jävligt mycket nastyness. Just saying. 😉

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.