Laddar
Apr 25, 2018

Min nagelvårdsrutin

Hej vänner!

Vet ni vad? Jag tyckte det var superkul att snacka om mina olika skönhetsrutiner. Hittills har jag pratat om min hudvårdsrutin veckan efter Dermapen och senast min hårvårdsrutin. Spana in dem om ni är nyfikna!

Idag ska vi snacka 100% naglar och nagelvård.

Olja, olja och ännu mer olja

Med en schysst olja behövs ingen nagelbandssmörj. Min favorit är Scratch Nail Food (i headerbilden) men gillar även Depend's O2-olja skarpt, som är lite mer budgetvänlig. Det fungerar inte med vilken som helst, du måste använda en olja med tillräckligt små molekyler för att kunna absorberas av nageln. Den bästa typen av olja är jojoba, om du frågar mig.

Fördelen med olja är att vid regelbunden användning blir dina naglar starka och flexibla. Det innebär att om nageln utsätts för trauma böjs den istället för bryts. Och jag tror inte att jag behöver prata om hur smärtsamt det är att bryta en nagel.

Stärkande behandlingar som intensivbehandling

Ibland när mina naglar känns extra tunna, eller om jag varit dålig på att smörja in den med olja, använder jag sk stärkande lack/behandlingar som intensivbehandling. Min erfarenhet av de här behandlingarna är att om jag använder dem för ofta blir mina naglar typ som istappar. Hårda, men samtidigt rätt enkla att bryta.

Det är en smaksak vad man föredrar, naturligtvis. Vi har alla olika preferenser, och olika saker fungerar bättre eller sämre för olika kroppar osv.

Fila, klippa eller ingenting alls?

Jag klipper aldrig naglarna, utan föredrar fil.

När jag bara ska bibehålla en viss längd använder jag en väldigt finkornig sandpappersfil. Ska jag fila ner naglarna använder jag alltid en glasfil.

Ungefär varannan dag brukar jag försöka forma till naglarna, dels pga att mina naglar växer väldigt snabbt och för att släta ut eventuella micro-flisar som kanske inte syns men fastnar i kläder etc.

Manikyr

Jag har för det mesta målade naglar, och i samband med att jag målar naglarna tar jag alltid bort nagelbanden och använder olika skyddande baslack.

Mina preferenser när det kommer till nagelbandsborttagning är rätt enkla. De ska vara starka och snabbverkande, men utöver det skiter jag i... Nästan alla märken som säljs där nagelvårdsprodukter finns är tillräckliga för att jag ska bli nöjd.

Skyddande baslack är en annan femma. Eftersom jag använder mörka lack måste de skydda mina naglar från att färgas. Än så länge har jag inte hittat något baslack som jag tycker lever upp till mina krav.

När jag swatchar lack, eller vet att jag ska ha en manikyr bara ett kort tag använder jag alltid peel off baslack. Min absoluta favorit som lever upp till mina löjligt höga krav är tack och lov superbudget! Yay!
Spana in Depend's glitter peel off base coat om du letar efter ett riktigt schysst alternativ.

Nagellacksremover när jag inte har peel off-lack är 100% aceton. Har du en gång testat det håller liksom inget annat måttet.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.