Laddar
Apr 24, 2017

Nybörjarguide: Makeupborstar till ögonen, detta ska du tänka på!

Makeupborstar del 1

Missade du del 1 i min nybörjarguide till makeupborstar kan du klicka på länken här.

I det inlägget pratar vi om makeupborstar till fejset!


Men idag ska vi snacka om borstar till ögonen!

Jag kommer gå igenom några olika borsttyper som jag tror att en nybörjare skulle ha nytta av, och precis som i del 1 kommer mitt fokus ligga på borsttypens funktion och inte på vilket märke det är. De borstarna som syns i just det här inlägget kommer från bdellium tools, EcoTools, e.l.f och Anastasia Beverly Hills. 

Mina två viktigaste borstar!

Många brukar säga att om du har schyssta borstar så kommer allt smink att appliceras bra, vilket är en halvsanning ärligt talat. Det finns smink som är så dåligt att en borste inte kan rädda det. Och det finns massor av dyra borstar som är "meh!"

Om du är en person som sminkar dig minimalt eller inte riktigt vet vart du ska börja så rekommenderar jag att du börjar här med en snedskuren pensel och en spoolie. 

En snedskuren pensel kan användas dels som eyelinerverktyg, till ögonbrynen och även som concealerpensel och lip brush. 

Och vad är en spoolie? En mascaraborste i penselformat som du kan använda till bryn och fransar. Har du råkat köpa en mascara med en borste som bara inte fungerar alls för dig, vilket händer oss alla ibland, då kommer du vara så jäkla glad att du köpte en spoolie!
Vill du fixera dina bryn kan du spraya/applicera valfri brynfixeringsprodukt på spoolien och kamma igenom brynen. Eller så kan du använda den till att kamma igenom brynen efter applicering av brynprodukter för att blenda in färgen i brynen. 

Bra basborstar!

Bra basborstar är A och O. De behöver inte vara dyra, men jag rekommenderar att de är något mindre eftersom du får mer kontroll över vart du placerar skuggor osv. 

Borsten till vänster använder jag uteslutande till att applicera transitionskuggor i globlinjen.

Borstarna till höger fungerar ungefär på samma sätt. Jag använder borsten i mitten till att smudga ut eyeliner och blenda skuggor på mindre områden. Borsten längst till höger använder jag mestadels till att applicera mörkare ögonskuggor där jag vill ha mer precision. 

Blending brush & crease brush - vad är skillnaden?

En crease brush använder du till att applicera skuggor i globlinjen för att ge ögat definition. Du kan naturligtvis använda den som en sk pencil brush (som jag skrev om där uppe!) också.

En blending brush kan du använda lite överallt där du vill sudda skarpa kanter eller applicera exempelvis highlighter. 

Sist men inte minst

Borstarna längst ner på bilden är två av mina favoriter som jag använder i princip dagligen. 

Den till höger använder jag när jag applicerar matta skuggor, och borsten till vänster använder jag till att applicera skimmerskuggor. 

Nästa nybörjarguide ska vi snacka om hur du rengör dina borstar, så håll utkik efter det om några veckor!

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.