Laddar
Jul 6, 2018

Re-haul: Peter Thomas Roth mask kit

Hej vänner!

Det är sällan jag faller för hype nu för tiden, men nu hände det. Jag har hört så mycket gott om ansiktsmaskerna från Peter Thomas Roth, så när jag såg att detta kitet fullt med masker fanns på rea hos Kicks slog jag till.

Jag frågade er på Instagram stories vilka era favoriter är, och maskerna som de flesta tog upp var Rose stem-cell mask och Pumpkin enzyme mask.
Nu köpte jag förvisso inte kitet helt i blindo, utan jag har haft ögonen på dessa länge. Anledningen till att jag varit nyfiken är alla dessa claims. (Nästan) Varje mask har väldigt många, och min erfarenhet av produkter med så många claims brukar vara att bara en bråkdel stämmer.

Nu har jag testat, fört anteckningar och känner att jag har tillräckligt mycket kött på benen för att kunna uttala mig. Läs vidare om du är nyfiken på mina tankar.

Irish Moor Mud mask

Claims: Masken ska först och främst djuprengöra med hjälp av lera. Den är formulerad med sjögräs som ska hjälpa till att återfukta huden, vilket annars brukar vara ett problem med just lermasker som kan vara rätt uttorkande. Vulkanaskan ska återuppliva huden, och aktivt kol ska rengöra & "dra ut gifter" - som jag redan nu kan säga är bullshit. Detox är bara fancy skönhetslingo för rengöring.

Min upplevelse: Djuprengör, men torkade även ut huden något. Tillräckligt bra för att jag ska ha överseende med det sistnämnda. Kommer köpa fullsize och använda i T-zonen.

Rose stem-cell bio-repair gel mask

Claims: Närande, reparerande, återfuktande, ska tighta till huden och reducera fina linjer/rynkor.

Min upplevelse: Definitivt reparerande, återfuktande och uppstramande. Gjorde rynkor & fina linjer något mindre framträdande. Oklart om den va "närande". Kommer köpa fullsize och använda i samband med dermapen.

Blue marine algae mask

Claims: Superpotent anti-age mask med alger och särskilda teer. Svalkar och återfuktar på djupet.

Min upplevelse: Jag är kär i den. Passar perfekt direkt efter syra-peeling. Kommer lätt köpa igen och igen och igen osv.

Cucumber gel mask

Claims: En lugnande, svalkande, återfuktande gel-mask med gurka.

Min upplevelse: Alla claims stämmer, och den påminner väldigt mycket om Blue algae mask. Fungerar ungefär likadant. Dock inte fullt lika effektiv på mig efter syra-peeling som den blå, och de är tillräckligt lika för att jag ska känna att det är onödigt att ha båda i min mask-arsenal.

24K gold mask

Claims: Den ska mest tighta till huden och ge glow.

Min upplevelse: Mest kul att fota tbh. Utöver det märkte jag inte särskilt mycket glow, och den tighta inte till huden lika bra som Rose stem cell mask. PASS!

Pumpkin enzyme mask

Claims: Detta är en peeling utan lull lull-claims. Den peelar, och det är allt. Fuck yes!

Min upplevelse: Den peelar och ger glow, men är inte fullt lika effektiv som min favorit från Emma S (läs mer här) så jag får tyvärr säga pass. Annars är det en bra mask!

 

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.