Laddar
Jun 9, 2017

Recension: BrowFood tinted brow gel

Pressprov

Hi friends!

Jag har testat BrowFood tinted brow gel ett tag nu, och i dagens inlägg tänkte jag att vi skulle prata lite mer ingående om produkten. 

Först ska vi gå igenom BrowFood's claims, prata om formulan och sen gå vidare till swatches. 

 

Om märket

 

BrowFood är samma märke som LashFood, ett varumärke som tillverkar det populära fransserumet med samma namn. Numera har de även ögonbrynsserum, mascaror och brynstylingprodukter i sitt sortiment.

BrowFood

Tinted gel fix with fibers finns i tre olika nyanser: Dark blonde (som jag har testat), Brunette och Dark Brunette. Brunette och Dark Brunette har jag inte, så jag vet inte hur nyanserna ser ut men Dark Blonde drar mycket åt rött. 

Produkten är moussig, enkel att applicera och fibrerna ser väldigt naturtrogna ut. Formulan är även berikad med ett sk nano-piptid komplex som ska göra att brynen växer. 

Borsten är dubbelsidig, plockar upp precis lagom mycket produkt och är superenkel att jobba med. Definitivt en "on the go"-vänlig produkt. Har du smalare bryn kan nog borsten vara lite för stor och svårare att jobba med. 

Mina tankar

Om vi bortser från nyansen och bara pratar om formulan så är jag väldigt imponerad av fibrernas naturliga utseende. Nu har jag förvisso buskigare ögonbryn än Eyebrows från Breaking Bad, men jag tror att även du med glesa bryn skulle gilla den här. 

Jag har inte märkt av att brynen blivit längre, men det kan iofs bero på att mina bryn eventuellt nått sin "maxlängd" i o m Marina Miracle's frans/bryn-serum. 

Utöver det tycker jag att gelen är enkel att jobba med, och jag skulle definitivt klassa den som mycket nybörjarvänlig. 

Och den viktigaste frågan här är väl om den är bra på att fixera brynen. Ja, det är den. Helt klart en av de bästa fixeringsprodukterna på den ekologiska makeupmarknaden. Mina långa brynhår är bångstyriga, och det finns inte mycket som kan tämja dem. Men den här gjorde det!

Betyg: 4,5/5

Summering:

Bäst: Extremt fixerande
Sämst: Nyansutbudet
Köpa? Ja, men i en annan nyans. 

 

Info:

Pris: 295 kr / 6 ml
Var: Kicks.se och Lashfood.se

 

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.