Laddar
Aug 2, 2016

Recension: FOREO Luna 2 + Luna Play!

Nu har jag testat min Luna 2 i lite mer än 6 veckor och jag är helt såld. Detta är den första mekaniska rengöringsprodukten jag testat (tidigare har jag bara provat konjac sponges) och det är enorm skillnad.

FOREO är ett internationellt märke med svenskdesignade soniska rengöringsprodukter tillverkade av icke-poröst & bakterieavstötande silikon. Det innebär att fukt inte fastnar på borsten och gör den betydligt mer hygienisk än en nylonborste eller en konjac sponge.

Borstarna har bland annat vunnit pris för mest innovativa produkt i Elle Beauty Awards och CEW Beauty Awards. Inte illa!

 

Luna 2 finns i fyra olika utföranden anpassade för olika hudtyper. Jag valde borsten för kombinerad hy. Det finns även för oljig, känslig och normal.

Hur fungerar borsten?
Jag vet inte. Det är black magic! Men vi ska försöka reda ut det här.
Om jag har förstått det hela rätt så är det pulseringarna  (ljudvågorna) som Foreo kallar T-sonic pulseringar som gör borsten magisk. Med 8 000 pulseringar per minut rengör den huden djupgående men samtidigt skonsamt.
Borsten tar bort 99,5% av all smuts och överflödsolja samt förbättrar hudens förmåga att absorbera hudvårdsprodukter.

IMG_2514På baksidan av borsten hittar du Anti-aging läget. När du aktiverar denna funktionen pulserar borsten med lågfrekventa ljudvågor som ska göra att fina linjer och djupare rynkor blir mindre framträdande.

Utöver det är borsten 100% vattentät vilket innebär att du kan använda den i duschen om du vill. Du har 2 års tillverkningsgaranti och 10 års kvalitetsgaranti. Borsten är laddningsbar och 1 timmes uppladdning räckernärmare 500 användningar. Jag har använt min i lite mer än 6 veckor och har bara laddat den en gång.

Vad tycker jag?
Det här är en kanonbra rengöringsprodukt. Verkligen!

Om vi börjar med att prata om designen. Först och främst är den otroligt chic och stilren. Rent praktiskt gillar jag att den är vattentät så att jag kan ta med mig den när jag duschar eller badar.
Den var enkel att lära känna också. Du har tre knappar på framsidan. En av/på-knapp, plus och minus. Du trycker en gång för att aktivera rengöringsläget och kan välja hur stark du vill att pulseringen ska vara. Sen trycker du en gång till för att stänga av rengöringsläget. Trycker du ytterligare en gång på av/på-knappen aktiveras anti anti-agingläget. Då vänder du borsten och använder den ribbade sidan. På bilden nedanför lyser borsten blått vilket betyder att den är aktiverad.

IMG_2520

Resultatmässigt upplever jag att borsten har gjort min hud betydligt renare. Jag märker det främst på näsan, hakan och partiet runt näsan där jag producerar mest olja. Färre pormaskar och det känns som att sebumproduktionen lugnat ner sig.
Anti-agingläget har jag svårt att bedöma om det verkligen fungerar. Men huden känns absolut fastare, spänstigare, renare, mer balanserad och definitivt mer lyster pga att borsten tar bort döda hudceller etc.

Den ligger ganska högt i pris, men det finns fler Lna's i deras sortiment som är billigare. Bland annat en nylanserad introduktionsprodukt som är både billigare och behändigare: Luna Play!
Hade Luna Play funnits innan jag köpte min så hade jag lätt testat Play först!

Pressprov

Luna Play är världens minsta soniska rengöringsborste och fungerar som en introduktionsprodukt till övriga Luna's. Den blir din för 299 kr och du kan använda den ca hundra gånger innan du bestämmer dig för om du vill investera i en laddningsbar Luna.

IMG_2373

Pressprov

Finns i 7 olika färger och du hittar den i butik med start nu i augusti hos bland annat H&M.

IMG_2522

Som ni ser är min Luna 2 betydligt större. Play mäter ynka 5 cm i diameter och passar mycket bättre i träningsväskan eller resenecessären.

Den ska passa alla hudtyper och är betydligt mjukare och inte lika effektiv som min Luna 2, men det är en bra produkt att börja med om du vill se om du gillar konceptet innan du investerar i en större Luna anpassad för din hudtyp!

Kommentarer
 • A Aug 2, 2016 Svara

  inte så miljövänligt att köpa den där Luna play. Efter 100 gånger så måste man slänga den, det går inte att byta batteri. Man vill ju kunna återanvända den. Känns bara slöseri på naturens resurser också.

  • Sophie Aug 2, 2016 Svara

   Tanken med Play är ju att du ska köpa den en gång, se om du gillar konceptet och sen köpa en laddningsbar Luna. (Plus att du kan återvinna den)

 • Hanna Aug 10, 2016 Svara

  Alltså ord kan inte beskriva hur sugen jag är på att testa denna!!!! Bara hört bra saker, känner att Luna play kommer hamna i min necessär så fort lönen landat!

  • Sophie Aug 10, 2016 Svara

   Tror du kommer älska den!

 • Malin Aug 16, 2016 Svara

  Din recension gjorde mig sugen. Igen, kan jag ju tillägga. 😉 Jag har kikat flera gånger på den men inte blivit av. Efter att ha läst din recension gick jag in och kikade och såg att de kommit ut med ytterligare en variant som heter Go. Kostar hälften av den stora och är ju mindre då såklart, men verkar också vara laddningsbar. SÅ det är den det lutar åt. 🙂

 • Captain Love – Jennifer Sep 11, 2016 Svara

  Jag har läst och hört såå mycket gott om den här att jag igår bara var tvungen att klicka hem en Luna 2 (för känslig hy). Om så många är så sålda på den – så kan den ju bara inte göra mig besviken, känner jag. Bra recension du skrivit här, och nu ser jag så mycket fram emot att snart få bekanta mig med den själv. Wiih!

  • Sophie Sep 17, 2016 Svara

   Åh va kul! Jag hoppas att du blir nöjd! 🙂

 • Sofia Okt 23, 2016 Svara

  Hej Sofie! Vad använder du för rengöringsprodukt till din Luna? Antar att olja inte funkar lika bra som en rengöringsmjölk till exempel?

  • Sophie Okt 23, 2016 Svara

   Hej!
   Jag använder mandelolja och det fungerar kanon. Har jag med mig min Luna i duschen/badet använder jag M Picaut Nourishing cleanser.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.