Laddar
Nov 9, 2016

Recension: Jane Iredale active light under eye concealer

Hej skönhetsjunkies!
Jag vill börja med att säga att jag vet att recensionen av den här concealern dragit ut på tiden, men jag ville gärna testa den under lite kallare förhållanden också innan jag skrev om den. Lyckligtvis (ur recensionssynpunkt förstås) kom kylan som ett brev på posten för nån vecka sedan så äntligen är det dags!

Innan vi börjar vill jag bara tacka läsaren Evelina som uppmärksammade mig på att jag borde skriva pris och inköpsställe i mina recensioner. Scrollar ni längst ner har jag sammanfattat recensionen, skrivit alla detaljer osv. 🙂

FÄRDIGSNACKAT. Nu kör vi.

IMG_3187

Active light under eye concealer har en ultralätt formula som innehåller ljusreflekterande ingredienser. Den ska ge en lätt fokuseffekt och täcka mörka ringar, trolla bort trötthetstecken och minska intrycket av fina linjer. Den ska dämpa svullnad, lugna och vårda huden. Optimal för i princip alla hudtyper, men definitivt inte alla hudtoner. 

Det var längesen jag använde YSL Touche Eclat, men många av de egenskaperna som jag älskade med klassikern från YSL finns även hos Jane Iredale's active light concealer. De skulle säkert kunna klassas som dupes, men samtidigt ligger de väldigt nära varandra prismässigt, båda är från kända och lättillgängliga varumärken osv. Men vill du byta ut din YSL mot ett ekologiskt och/eller cruelty free alternativ är den här ett i princip identiskt substitut. 

unnamed-1

Utan concealer

På bilden ovanför har jag ingen concealer men har preppat huden med min ögonkräm, REN Skincare Keep young & beautiful Firm and lift eye cream. 

Jag kisar på alla fotona så att ni enklare ska kunna se hur concealern står sig mot fina linjer. 

unnamed-3

Med concealer (ej ögonlocket)

Jag har testat att blenda concealern på alla tänkbara sätt, och bäst resultat har jag fått med ringfinger eller beautyblender. 

Den här concealern är ganska oljig och det krävs ett fixeringspuder ovanpå. Lyckligtvis tycker jag att concealern ser absolut bäst ut med ett tunt lager puder som jag applicerar med min Setting brush från Real Techniques.

unnamed

Fixerad med puder (Lily Lolo Translucent silk)

Den här concealern är magisk, och den håller faktiskt allt den lovar! Den har absolut en uppljusande och något blurry effekt, dämpar svullnad (inget markant men lite), minskar intrycket av fina linjer (främst märker jag det eftersom den håller sig snygg många timmar i sträck utan att lägga sig i linjerna). Det enda jag är lite tveksam till är om den verkligen passar alla hudtyper. I och med att den är ganska oljig tror jag att en person med väldigt oljig hud kring ögonen inte skulle bli så nöjd. Jag har normala/torra ögon och jag har enbart upplevt det som positivt. 

Det jag inte gillar är appliceringsborsten som känns ohygienisk. Det tycker jag förvisso om alla produkter med penselapplikator. 

Allt som allt är det här en grym concealer. 

Betyg 4,5/5

Summering

Bäst: Naturlig finnish
Sämst: Applikatorn
Köpa igen? Absolut

Info

Var: Kicks
Pris: ca 300 kr

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.