Laddar
Jul 7, 2018

Ur min doftgarderob: Lancome Tresor-familjen

Hej vänner!

Tresor edp har funnits sedan tidigt 90-tal, och jag som föddes sent 80-tal har ungefär en miljon doftminnen kopplat till den här parfymen. Jag är osäker på vem, men jag vet att någon kvinna i min närhet hade den här klassikern som sin signaturdoft. Den tar mig tillbaka till utflykter med fika, lek och naturutforksning.

Numera har familjen Tresor utökats markant. Jag har inte alla här, men jag har tre. Idag tänkte jag att vi skulle kika lite närmare på klassikern som startade allt, uppföljaren La Nuit Tresor och det senaste tillskottet La Nuit Tresor a la Folie.

Tresor

En tidlös klassiker, verkligen. Söt orientalisk doft med varma inslag av blomster. Trots att den är omåttligt populär skulle jag ändå klassa den som en speciell doft som varken fungerar på eller tilltalar alla - så är du nyfiken rekommenderar jag dig att inte bara provsniffa utan även testa den på din hud och ge doften någon timme att utvecklas innan du köper. Lyckligtvis finns den överallt.

Toppnot
Persika
Hjärtnot
Ros
Basnot
Sandalwood

(OBS! När jag gör de här doftnotsgrafikerna tar jag bara med den som jag upplever är mest framträdande. Är du nyfiken på full doftnots-lista kan ni kolla Lancome's hemsida/Kicks etc)

La Nuit Tresor (edp)

 

Tanken med uppföljarna är inte att vara "urvattnade" versioner av originalet. De tillhör en serie, men är sin alldeles egna fristående doft vilket nog är en av anledningarna till att Tresor-serien är såpass framgångsrik.

La Nuit Tresor är en varm, fruktig doft men inslag av sötma. Förmodligen den som jag tycker har mest gemensamt med originalet - men samtidigt helt annorlunda.

Toppnot
Päron
Hjärtnot
Vaniljblomma
Basnot
Varm karamell
La Nuit Tresor a la Folie (edp)

 

En ganska komplex doft. Det händer mycket, och det är nog därför det är min favorit av uppföljarna!

La Nuit Tresor a la Folie är kryddig(ish), varm, fruktig och lite tacky. Älskar tacky. 😉

Toppnot
Röda vinbär
Hjärtnot
Ros och viol (blombladen)
Basnot
Bourbon vanilj

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.