Laddar
Jun 10, 2018

Vecka 23

Hej vänner!

Förra veckan blev det aldrig något inlägg, eftersom ingenting hänt i eller kopplat till skönhetsbranschen (åtminstone som skulle vara värt att prata om) - hur gött som helst!
Den här veckan har det tyvärr hänt en del.

Buckle up, betches. 

 

Ny studie visar på att Vegansk och Cruelty Free kosmetika är här för att stanna

HÄR kan du läsa hela rapporten, och här kommer en snabb recap:

Millenials vill ha Cruelty Free, och det går inte att tumma på. De har koll, och är redo att bojkotta varumärken som ger upp sin Cruelty Free titel för den Kinesiska marknaden.
Är sortimentet dessutom veganskt är det ett stort plus i kanten, men ännu inte ett krav, trots att siffrorna pekar på att det i framtiden kommer vara ett krav.

 

Amazon finns nu med på Världsfackets värstinglista

Amazon har varit i hetluften en längre period, och nu har Världsfacket sammanställt sin Värstinglista som highlightar världens absolut sämsta arbetsgivare. Du hittar Amazon på listan tillsammans med bland annat Samsung, General Motors och Bin Laden Group.

Läs mer här

 

Kat von D kommer ut som "anti vaxxer"

Kat von D, personen bakom sminkjätten med samma namn, postade under veckan en kontroversiell text på Instagram där hon kort berättar att hennes vårdplan för sitt barn är helt vaccin-fritt.

Anti vaccin-rörelsen kastas av utdaterad och i många fall direkt felaktig forskning, whataboutism och förvirring kring hur både kroppen och dess immunförsvar fungerar.
Att vaccinera sitt barn när man bor i en del av världen där detta erbjuds handlar lika mycket om att skydda sitt eget barn som det handlar om att skydda andra barn och människor som av olika anledningar inte kan vaccineras eller som har ett immunförsvar som inte fungerar.

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.